
Trends en goede voornemens gaan gelijk op, we kennen ze allemaal; ‘Ik wil graag minder suiker of koolhydraten eten’, ‘toch iets minder alcohol dit jaar’ of ‘meer voedzame producten in mijn gerechten’. Steeds vaker worden wij ons bewust van de effecten die eten en drinken op ons lichaam hebben en willen hier positief gebruik van maken. Niet alleen thuis, maar ook wanneer we buiten de deur eten of op het werk. En ja, dat betekent dat de gasten op een evenement ook bewuster willen genieten.
Mag het een procentje minder?
De #healthyliving heeft meer dan 26 miljoen berichten op Instagram en is nog steeds trending. We zien nieuwe foodhypes voorbij komen zoals vegan en 0.0 dranken. Trends waar je makkelijk op in kunt spelen tijdens een evenement. Locaties kunnen zorgen voor een koud Heineken 0.0 biertje van de tap, of een hippe alcoholvrije gin, wijn of een verfrissende mocktail. En zelfs onder het genot van een heerlijk bewust en verantwoord borrelplankje.
Bewust snoepen en ultiem genieten
Betekent dit dat er helemaal niet meer gesnoept mag worden? Gelukkig niet! De gasten kunnen nog steeds heerlijk genieten van een zoete lekkernij. Maar in plaats van een donut wall of een gevulde koek heeft iemand misschien meer behoefte aan een stuk versgebakken bananenbrood met walnoten of een gezonde oerbrownie. Durf eens wat anders te kiezen en ga uit je comfortzone.
Veilig, milieuvriendelijk en ethisch verantwoord
De focus ligt niet alleen op de lichamelijke gezondheid, maar ook de impact die voeding heeft op het milieu en omgeving. De voorkeur gaat vaak uit naar lokale ingrediënten, om de impact te beperken. Wil je echt een bewuste stap zetten? Kies dan eens voor een vegan lunch met hummus of aardbeien met kaneel. Ook een verrassende invulling is de barbecue van de toekomst: een vegetarische variant, met pulled mushroom en een seaweed burger.
Klik, klik, klik
Verantwoord eten is bijna een must en laten we vooral niet vergeten: eten moet er mooi en lekker uitzien. Hierbij kun je denken aan een kleurrijke flowerbar, waarbij de lekkerste eetbare bloemen verwerkt zijn in de gerechtjes en als decoratie. Of denk aan een hot chocolate bar met verantwoorde chocolade, waarbij de warme, volle melk uit de kraan loopt. Zeker Instagram waardig!
Zie jij door de bomen het bos niet meer? Laat ons jou helpen. Zo maken we samen van jouw volgende evenement een groot succes.